Suuline traditsioon - Rahutused - Rahutus Purdis

Vähe hiljem eelkirjeldatud soldatite poolt peksmise on Purdi Ungur (Ungern-Sternberg) tahtnud mingisugusel põhjusel, mis jutustaja enam ei mäleta, peksa. See tahetud teha heinamaal ja hakatud sinna mehi koguma. Sellele aga hakatud nii vastu, et Ungur jätnudki peksmata. Mehed võtnud hargid ja muud kaitseriistad kaasa, et oleks kohe löögivalmis, kui kedagi vägisi peksma hakatakse. Peksjaiks olnud ettenähtud kohalise mõisa teenijad.
EKLA, f 199, m 44, 120 (IV-J3) < Paide-Anna khk., Käitsaare - Hilda Kõrge < Otto Tiisfeldt, 80 a. (1930)